Bine Ati venit pe site-ul Ama Travel !
Alsacia & Lorena- Un regal de istorie, gastronomie si cultura/ 8 zile

Alsacia & Lorena- Un regal de istorie, gastronomie si cultura/ 8 zile

Tara Franta
Cod produs: CAL- Circuit Alsacia & Lorena
Pret de la: 925 €

Frankfurt – Strasbourg – Metz – Luxemburg (optional) – Nancy – Epinal – Mulhouse – Colmar – Heidelberg  
 
 
PRET/persoana: 925 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
 
Perioada: 03.08 - 10.08.2018
 
 
 
PROGRAMUL CIRCUITULUI
 
Ziua 1 (03.08): BUCURESTI – FRANKFURT – STRASBOURG
Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup dimineata la ora 06:40. Imbarcare cursa Bucuresti – Frankfurt (compania Tarom). Sosire in Frankfurt la ora locala 10:15. Vom face un tur panoramic al orasului. Este al cincilea oras ca marime din Germania, reprezentand principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentala. Faimosul scriitor german Johann Wolfgang von Goethe s-a nascut in acest oras cu gandire moderna cu aproape 250 de ani in urma. Vom putea vedea Piata Romer unde se afla si frumoasa cladire a primariei,  Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier iar de aici catre Sachsenhausen – zona veche a orasului.  Vom pleca apoi catre Strasbourg strabatand o distanta de 200 km. Cazare in Strasbourg la Hotel Holiday Inn Express Centre 3*(sau similar).
 
Ziua 2 (04.08): STRABOURG – METZ (160 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber apoi vom incepe ziua cu turul orasului Strasbourg (3 ore) insotiti de un ghid local.  Orasul este  sediul Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Drepturile Omului si Fundatiei Europene de Stiinta, precum si locul de intalnire al Parlamentului Europei. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze. Grande Ile este inima orasului, inconjurata de un rau si de un canal; trasatura dominanta a orasului este catedrala Notre Dame din Orasul Vechi. Aceasta a ramas neschimbata din Evul Mediu. Kleber este piata principala, numita asa dupa ofiterul Jean-Baptiste Kleber. In apropiere se afla palatul Gutenberg, in care Johannes Gutenberg si-a perfectionat presa tipografica cu litere mobile. Dupa amiaza vom pleca catre urmatoarea noastra destinatie: Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar). 
 
Ziua 3 (05.08): METZ 
Mic dejun. Facem un tur al orasului impreuna cu un ghid local (3 ore). In secolul al VI-lea, Metz a fost resedinta regilor merovingieni, mai tarziu devenind un oras imperial liber. A fost incorporat Frantei in 1552. Din 1870 pana in 1918 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Metz a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Loraine. Principalele obiective sunt: Catedrala St Etienne, Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala, Opera-Theatre de Metz - cea mai veche din Franta, construita intre 1732 - 1752. 
Dupa amiaza va propunem excursie optionala in Luxemburg. Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse, orasul este un important centru bancar si administrativ. Orasul Vechi Luxemburg adaposteste: Piata Armelor - piata animata, ocupata vara de cafenele, dominata de Palatul Municipal, Piata Wilhelm, unde se afla Primaria din anul 1830 si statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit - punct de belvedere, Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock - stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazematele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe. Pret informativ: 60 euro/persoana (minim 20 de participanti). Seara ne intoarcem in Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar).
 
Ziua 4 (06.08): METZ – NANCY (160 km) 
Dimineata vom pleca catre Nancy. Timp liber pentru a explora capitala provinciei Lorena.  Chiar in centrul orasului veti gasi Place Stanislas (patrimoniu Unesco), cel mai bun loc pentru a va incepe vizita, iar intreg orasul este incarcat de constructii in stil Art Nouveau. Cea mai buna cale de a porni in explorarea orasului este din centrul sau– Piata Stanislas, declarata sit al Patrimoniului Cultural UNESCO. In centrul pietei se afla statuia lui Stanislas, inconjurata de doua fantani decorate si un superb gard din fier forjat. In jurul pietei se gasesc mai multe palate si resedinte elegante, precum si Hotel de Ville, in stil rococo francez. Cazare la Hotel Campanile Nancy Centre Gare 3*(sau similar). 
 
Ziua 5 (07.08): NANCY – EPINAL – MULHOUSE (175 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Mulhouse. Pe drum vom face o scurta oprire in regiunea Vosgilor, in micutul oras Epinal.  Orasul Mulhouse este faimos datorita muzeelor Cité de l`Automobile si Cité du train, dedicate automobilului, respectiv caii ferate, cele mai mari de acest gen din Franta. Orasul medieval Mulhouse este format din Orasul inferior - fost cartier al comerciantilor si mestesugarilor, Orasul superior - dezvoltat incepand cu secolul XVIII,  Cartierul nou - un bun exemplu de planificare urbana moderna, si districtul Rebberg  - resedinte marete. Place de la Rêunion (Piata Unirii), cu fatade vesele, viu colorate este considerata inima orasului, templul Saint Étienne, La Tour Du Diable (Turnul Diavolului), La Tour de Nessel, Place Lambert (unde se afla casa matematicianului J.H. Lambert), Teatrul Municipal, capela Saint-Jean si multe altele. Cazare hotel Ibis Styles Mulhouse 3* (sau similar).
 
Ziua 6 (08.08): MULHOUSE – COLMAR (45 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Colmar numit si Venetia Frantei.  Timp liber pentru plimbari. Colmar pastreaza inca multe dintre vechile sale biserici si mare parte din centrul sau medieval. Casele din lemn cu acoperisuri din tigla colorata si stradutele intortocheate din cartierul Petite Venise sunt intersectate de canale care fac legatura cu raul Ill, ce trece prin oras inainte de a se varsa in Rin. Aici poti vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin si Muzeul Bartoldi. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, te poti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. De asemenea orasul  este situat pe un "drum al vinului" purtand chiar si
distinctia de "capitala vinului alsacian". Cazare hotel Hotel Roi Soleil Prestige Colmar 3* (sau similar).  
 
Ziua 7 (09.08): COLMAR (Excursie optionala drumul vinului si  Chateau d’Haut Koenigsbourg)
Mic dejun. Timp liber sau optionla excursie pe celebrul drum al vinului aflat in aproriere. Pe traseu se trece prin numeroase sate cu case de lemn acoperite cu flori, cat si pe langa multe castele stravechi. Cel mai important este Chateaux d’Haut-Koenisbourg care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Seara ne vom intoarce in Colmar. Pret informativ: 80 euro/persoana (minim 20 de participanti).  Cazare hotel Hotel Roi Soleil Prestige Colmar 3* (sau similar). 
 
Ziua 8 (10.08):  COLMAR – HEIDELBERG – FRANKFURT  (280 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Frankfurt dar inainte vom face o scurta oprire in oraselul Heidelberg. Un oras istoric si de o frumusete tipic germana, situat pe malurile raului Neckar, Heidelberg este renumit in lumea academica pentru Universitatea de aici (cea mai veche din Germania, fondata in 1386), pentru monumentele istorice in stil renascentist, numeroasele muzee si galerii de arta, cladirile si vilele perfect pastrate. Un alt obiectiv deosebit de popular este Castelul Heidelberg. Plecam apoi catre aeroportul din Frankfurt. Imbarcare cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 21:45.
 
 
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti cu compania Tarom;
7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 1 noapte in Strasbourg, 2 nopti in Metz, 1 noapte in Nancy, 1 noapte in Mulhouse, 2 nopti in Colmar ;
transferuri aeroport – hotel – aeroport;
transport cu autocarul local conform programului;
tururi de oras cu ghid local in Frankfurt, Strasbourg, Metz;
vizitarea urmatoarelor orase impreuna cu insotitorul roman de grup: Nancy, Mulhouse, Colmar, Heidelberg;
insotitor roman de grup
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
 
 
NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile pentru ghizi locali si sofer – se practica (25 EURO/persoana; se achita la sosire prin insotitorul de grup);
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale, dar recomandate) se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice.
taxele de oras (acolo unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
 
 Comanda

Alsacia & Lorena- Un regal de istorie, gastronomie si cultura/ 8 zile

Frankfurt – Strasbourg – Metz – Luxemburg (optional) – Nancy – Epinal – Mulhouse – Colmar – Heidelberg  
 
 
PRET/persoana: 925 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
 
Perioada: 03.08 - 10.08.2018
 
 
 
PROGRAMUL CIRCUITULUI
 
Ziua 1 (03.08): BUCURESTI – FRANKFURT – STRASBOURG
Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup dimineata la ora 06:40. Imbarcare cursa Bucuresti – Frankfurt (compania Tarom). Sosire in Frankfurt la ora locala 10:15. Vom face un tur panoramic al orasului. Este al cincilea oras ca marime din Germania, reprezentand principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentala. Faimosul scriitor german Johann Wolfgang von Goethe s-a nascut in acest oras cu gandire moderna cu aproape 250 de ani in urma. Vom putea vedea Piata Romer unde se afla si frumoasa cladire a primariei,  Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier iar de aici catre Sachsenhausen – zona veche a orasului.  Vom pleca apoi catre Strasbourg strabatand o distanta de 200 km. Cazare in Strasbourg la Hotel Holiday Inn Express Centre 3*(sau similar).
 
Ziua 2 (04.08): STRABOURG – METZ (160 km)
Mic dejun. Dimineata timp liber apoi vom incepe ziua cu turul orasului Strasbourg (3 ore) insotiti de un ghid local.  Orasul este  sediul Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Drepturile Omului si Fundatiei Europene de Stiinta, precum si locul de intalnire al Parlamentului Europei. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze. Grande Ile este inima orasului, inconjurata de un rau si de un canal; trasatura dominanta a orasului este catedrala Notre Dame din Orasul Vechi. Aceasta a ramas neschimbata din Evul Mediu. Kleber este piata principala, numita asa dupa ofiterul Jean-Baptiste Kleber. In apropiere se afla palatul Gutenberg, in care Johannes Gutenberg si-a perfectionat presa tipografica cu litere mobile. Dupa amiaza vom pleca catre urmatoarea noastra destinatie: Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar). 
 
Ziua 3 (05.08): METZ 
Mic dejun. Facem un tur al orasului impreuna cu un ghid local (3 ore). In secolul al VI-lea, Metz a fost resedinta regilor merovingieni, mai tarziu devenind un oras imperial liber. A fost incorporat Frantei in 1552. Din 1870 pana in 1918 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Metz a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Loraine. Principalele obiective sunt: Catedrala St Etienne, Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala, Opera-Theatre de Metz - cea mai veche din Franta, construita intre 1732 - 1752. 
Dupa amiaza va propunem excursie optionala in Luxemburg. Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse, orasul este un important centru bancar si administrativ. Orasul Vechi Luxemburg adaposteste: Piata Armelor - piata animata, ocupata vara de cafenele, dominata de Palatul Municipal, Piata Wilhelm, unde se afla Primaria din anul 1830 si statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit - punct de belvedere, Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock - stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazematele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe. Pret informativ: 60 euro/persoana (minim 20 de participanti). Seara ne intoarcem in Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar).
 
Ziua 4 (06.08): METZ – NANCY (160 km) 
Dimineata vom pleca catre Nancy. Timp liber pentru a explora capitala provinciei Lorena.  Chiar in centrul orasului veti gasi Place Stanislas (patrimoniu Unesco), cel mai bun loc pentru a va incepe vizita, iar intreg orasul este incarcat de constructii in stil Art Nouveau. Cea mai buna cale de a porni in explorarea orasului este din centrul sau– Piata Stanislas, declarata sit al Patrimoniului Cultural UNESCO. In centrul pietei se afla statuia lui Stanislas, inconjurata de doua fantani decorate si un superb gard din fier forjat. In jurul pietei se gasesc mai multe palate si resedinte elegante, precum si Hotel de Ville, in stil rococo francez. Cazare la Hotel Campanile Nancy Centre Gare 3*(sau similar). 
 
Ziua 5 (07.08): NANCY – EPINAL – MULHOUSE (175 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Mulhouse. Pe drum vom face o scurta oprire in regiunea Vosgilor, in micutul oras Epinal.  Orasul Mulhouse este faimos datorita muzeelor Cité de l`Automobile si Cité du train, dedicate automobilului, respectiv caii ferate, cele mai mari de acest gen din Franta. Orasul medieval Mulhouse este format din Orasul inferior - fost cartier al comerciantilor si mestesugarilor, Orasul superior - dezvoltat incepand cu secolul XVIII,  Cartierul nou - un bun exemplu de planificare urbana moderna, si districtul Rebberg  - resedinte marete. Place de la Rêunion (Piata Unirii), cu fatade vesele, viu colorate este considerata inima orasului, templul Saint Étienne, La Tour Du Diable (Turnul Diavolului), La Tour de Nessel, Place Lambert (unde se afla casa matematicianului J.H. Lambert), Teatrul Municipal, capela Saint-Jean si multe altele. Cazare hotel Ibis Styles Mulhouse 3* (sau similar).
 
Ziua 6 (08.08): MULHOUSE – COLMAR (45 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Colmar numit si Venetia Frantei.  Timp liber pentru plimbari. Colmar pastreaza inca multe dintre vechile sale biserici si mare parte din centrul sau medieval. Casele din lemn cu acoperisuri din tigla colorata si stradutele intortocheate din cartierul Petite Venise sunt intersectate de canale care fac legatura cu raul Ill, ce trece prin oras inainte de a se varsa in Rin. Aici poti vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin si Muzeul Bartoldi. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, te poti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. De asemenea orasul  este situat pe un "drum al vinului" purtand chiar si
distinctia de "capitala vinului alsacian". Cazare hotel Hotel Roi Soleil Prestige Colmar 3* (sau similar).  
 
Ziua 7 (09.08): COLMAR (Excursie optionala drumul vinului si  Chateau d’Haut Koenigsbourg)
Mic dejun. Timp liber sau optionla excursie pe celebrul drum al vinului aflat in aproriere. Pe traseu se trece prin numeroase sate cu case de lemn acoperite cu flori, cat si pe langa multe castele stravechi. Cel mai important este Chateaux d’Haut-Koenisbourg care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Seara ne vom intoarce in Colmar. Pret informativ: 80 euro/persoana (minim 20 de participanti).  Cazare hotel Hotel Roi Soleil Prestige Colmar 3* (sau similar). 
 
Ziua 8 (10.08):  COLMAR – HEIDELBERG – FRANKFURT  (280 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Frankfurt dar inainte vom face o scurta oprire in oraselul Heidelberg. Un oras istoric si de o frumusete tipic germana, situat pe malurile raului Neckar, Heidelberg este renumit in lumea academica pentru Universitatea de aici (cea mai veche din Germania, fondata in 1386), pentru monumentele istorice in stil renascentist, numeroasele muzee si galerii de arta, cladirile si vilele perfect pastrate. Un alt obiectiv deosebit de popular este Castelul Heidelberg. Plecam apoi catre aeroportul din Frankfurt. Imbarcare cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 21:45.
 
 
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti cu compania Tarom;
7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 1 noapte in Strasbourg, 2 nopti in Metz, 1 noapte in Nancy, 1 noapte in Mulhouse, 2 nopti in Colmar ;
transferuri aeroport – hotel – aeroport;
transport cu autocarul local conform programului;
tururi de oras cu ghid local in Frankfurt, Strasbourg, Metz;
vizitarea urmatoarelor orase impreuna cu insotitorul roman de grup: Nancy, Mulhouse, Colmar, Heidelberg;
insotitor roman de grup
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
 
 
NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile pentru ghizi locali si sofer – se practica (25 EURO/persoana; se achita la sosire prin insotitorul de grup);
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
asigurarea medicala si asigurarea storno (optionale, dar recomandate) se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice.
taxele de oras (acolo unde se percep) se achita la receptia hotelurilor
 
 

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:AMA TRAVEL © 2019 - Toate drepturile rezervate - Creare site | Inventiv Web Designs