Bine Ati venit pe site-ul Ama Travel !
Indonezia- Spiritualitatea Insulei Java, misterul Insulei Bali/ 17 zile

Indonezia- Spiritualitatea Insulei Java, misterul Insulei Bali/ 17 zile

Cod produs: CIND- Circuit Indonezia
Pret de la: 2.350 €

Jakarta – Bandung – Yogyakarta – Prambanan – Borobudur – Bali

 

PRET/persoana: 2350 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
 
Plecare: 01.11.2018  
 
 
 
PROGRAMUL CIRCUITULUI
 
Ziua 1 (01.11.2018): BUCURESTI – DOHA – JAKARTA
Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00, pentru imbarcare cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Jakarta, cu schimbarea cursei la Doha.
 
Ziua 2 (02.11.2018): JAKARTA
Sosire in Jakarta la ora locala 07:35. Capitala Indoneziei are peste 10 milioane de locuitori, este dinamica zi si noapte, de la zgarie-nori pana la stilul vechi olandez iar arhitectura ofera peisaje interesante. Este situata in nord vestul Insulei Java, la varsarea Fluviului Liwung in Golful Jakarta este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial si cultural al tarii. Fondat intre 1619 - 1621 cu numele de Batavia de catre olandezi, orasul a capatat actualul nume in 1949 la 4 ani dupa proclamarea independentei, devenind si capitala a tarii.  Dupa sosirea la aeroport vom merge catre Sunda Kelapa (in Jakarta de Nord) - port si piata de peste. Acest port a fost un punct comercial intre portughezi si Regatul Hindu Pajajaran la inceputul secolului XVI. 
Cea mai frumoasa parte a capitalei Indoneziei este fara indoiala Kota Tua, Orasul Vechi sau mai bine zis vechea Batavia. Aici si-au stabilit colonistii olandezi baza de operațiuni din care isi conduceau colonia. Din acest motiv, in aceasta zona pot fi admirate numeroase cladiri coloniale olandeze, precum si impresionanta Piata Fatahillah, cu un edificiu care a funcționat in trecut ca primarie a orasului si sediu a Companiei Olandeze a Indiilor de Est, transformat in prezent in muzeu de istorie. Transfer la hotel Santika Premiere Jakarta 4* (sau similar).
 
Ziua 3 (03.11.2018): JAKARTA – BANDUNG (180 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Bandung. Pe drum vizitam Monumentul National, o emblema a acestei tari, fiind ridicat in memoria celor ce si-au pierdut viata in conflictele militare impotriva dominatiei colonistilor. Urmeaza Gradina Botanica Bogor, fondata in 1817, cu o colectie de peste 10.000 de specii diferite de plante tropicale. Gradina Botanica Bogor se afla langa Palatul Prezidential din centrul orasului Bogor, oras aflat pe Insula Java la circa 60 km sud de Jakarta. Vom continua drumul nostru catre Bandung. Este al treilea oras ca marime al Indoneziei. Zona Bandung este cunoscuta inca din perioada coloniala pentru intinsele sale plantatii de ceai, iar orasul atestat documentar inca din 1488 a fost renumit pentru locuintele particulare ale boerimei coloniale, restaurante, hoteluri, cafenele si magazine luxoase, fiind numit si Parisul Javei. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar). 
 
Ziua 4 (04.11.2018): BANDUNG
Mic dejun. Vom incepe turul de astazi cu vizitarea vulcanului Tangkuban Perahu, situat la nord de Bandung. Pe masura ce va apropiati de craterul acestui vulcan inalt de 2076 metri, veti simti norii de sulf care ies din gaurile din interiorul vulcanului. Vom putea vizita si izvoarele termale din satele apropiate. Continuam cu Saung Angklung, centru traditional al lemnului de bambus si ne vom bucura de un spectacol sustinut cu instrumente muzicale realizate manual din bambus. Ne vom intoarce in Bandung iar pe drum se pot observa plantatiile de ceai ce inconjoara orasul. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar). 
 
Ziua 5 (05.11.2018): BANDUNG – YOGYAKARTA 
Mic dejun. Dimineata vom merge catre gara din Bandung si vom merge cu trenul catre Yogyakarta. Ajungi in Yogyakarta vom avea transferul la hotel. Yogyakarta este capitala culturala a tarii si totodata cel mai vizitat loc din insula Java, cei mai mulți turiști venind aici in special pentru cele doua mari temple: Prambanan si Borobudur. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar). 
 
Ziua 6 (06.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam pentru a vizita Palatul Sultanului (Kraton), Taman Sari (Palatul de Apa) si magnificul templu hindu Prambanan. Palatul sultanului construit in secolul al XVII-lea este de fapt un complex vast de cladiri cu pavilioane de lux in care sultanul actual inca mai locuieste si este centrul vietii traditionale din Yogya. In fiecare zi la ora 11 dimineata se organizeaza in curtea palatului un mini-spectacol in care poti admira costumele si dansurile traditionale. Castelul de Apa Taman Sari a fost contruit la mijlocul secolului al XVIII-lea la comanda sultanului, avand scop dublu de fortareata si loc de odihna. Vom continua cu Templul Prambanna, templul hindus construit in secolul al IX-lea in cinstea lui Brahma, zeul creator, Vishnu, zeul suprem si Shiva, zeul distrugator. Situl, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, este cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei. Aici vei putea admira arhitectura clasica hindusa a templelor, caracterizata de acoperisurile proeminente si inaltimile impresionante la care ajung acestea. In centrul sitului veti putea vedea un templu de 47 m inaltime, care in trecut era inconjurat de alte 240 de temple de dimensiuni mai mici. Ne vom intoarce la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 7 (07.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam catre cele doua tempe erotice aflate pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh. Conform arheologilor acestea sunt ultimele temple hindu construite in Java, in perioada in care islamizarea a cuprins intreaga insula (dupa secolul al XV-lea). Vom merge apoi catre Piata Triwindu, unde vom gasi diverse obiecte de arta, antichitati, ceramica, bijuterii, diverse figurine care amintesc de zei. Cazare la hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 8 (08.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Ne vom deplasa in apropierea orasului, in zona Kotagede, unde vom gasi cele mai reusite obiecte de argint. Vizitam apoi muzeul Sonobudoyo unde vom gasi o colectie complexa de artefacte culturale precum ceramica din era neolitica, statui din bronz din secolele VIII – X, colectie de arme dar si de carti vechi ale culturii Java. Dupa amiaza ne indreptam catre templul Ratu Boko unde vom vedea si apusul (in functie de conditiile meteo). Ratu Boko este impartit in patru parti care contin porti, crematoriu, sala de audienţe, sala publict, pavilioane, altare în miniatura si chiar un bazin numit cartierul femeilor. Se pare ca, in epoca de inflorire de la Ratu Boko, hindusii şi budistii aborigeni traiau în toleranta imprumutand forme de manifestare spirituala unii de la altii. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 9 (09.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul si cel mai mare templu budist – Borobudur, construit in forma de stup. A fost propus de mai multe ori ca una dintre minunile lumii fiind inclus in patrimoniul Unesco.  A fost construit in secolul al IX-lea deasupra dealului ca o piramida in trepte, din mai mult de 2 milioane de roci de andezit. Mii de reliefuri sculptate si 504 statui ale lui Buddha impodobesc cele 3 lumi de la Borobudur: lumea dorintelor (locul unde oamenii sunt legati de dorinte lumesti), lumea formelor si lumea celor fara forma, si nirvana, sfera unde se atinge perfectiunea. Numele de Borobudur vine de la Vihara Buddha Uhr, care inseamna Manastirea budista de pe deal, in limba sanscrita. Templul a fost construit intre anii 750 – 842, cu 300 de ani inainte de constructia Angkor Wat. Dupa zece secole in care a fost neglijat si supus capriciilor naturii, a fost redescoperit in 1815, ingropat sub cenusa vulcanica. BudiStii din India, Cambodgia, Tibet Si China vin aici pentru meditatie si iluminare. 
Mult mai interesanta este filosofia in care Borobudur a fost construit. Astrologilor curtii li s-a ordonat sa afle de indata care era locul din marele regat unde Soarele-barbat se impreuna cu Pamantul-femeie. S-au facut numeroase calcule, s-a cercetat horoscopul, s-au urmat cele mai nebatatorite cai, pana cand, intr-un final, lucrurile s-au clarificat: evenimentul divin se petrecea pe un deal ce semana cu un templu din centrul insulei Java. In cele din urma, cam pe la jumatatea secolului al VIII-lea, s-a gasit locul perfect pentru construirea unei replici a muntelui mitologic Meru, in jurul caruia, potrivit hindusilor, intreaga lume se invartea. Crezut ca fiind un „kumagar” — adica structura acoperita — si servind drept casa lui Buddha Sakyamuni in timp ce se afla in pantecele mamei sale, templul Borobudur sugereaza puterea cosmica infinita a lui Buddha. Planul acestei magnifice si deopotriva mistice structuri a fost proiectat in jurul unei axe centrale denumita axis mundi, adica centrul universului, de unde si simbolistica templului. Seara vom participa la spectacolul de dansuri Ramayana. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 10 (10.11.2018): YOGYAKARTA - BALI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa interna de la Yogyakarta – Denpasar Bali. Transfer si cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). Denumita «Insula Zeilor» sau «Dimineata lumii», insula Bali este destinatia turistica numarul unu a Indoneziei. Apele linistite ale Oceanului Indian, bungalow-urile de pe plajele largi, coastele accidentate, orezariile in terase, dansatoarele exotice, templele si cultura traditionala au facut din Bali una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din intreaga lume. Plajele din Bali se impart in doua: cele din sud (cu nisip alb) si cele din nord, cu nisip negru, de provenienta vulcanica. Peste tot insa veti descoperi peisaje spectaculoase si apa curata, excelenta pentru inot. Intre flux si reflux nivelul apei se schimba considerabil.
 
Ziua 11 (11.11.2018): BALI LOVINA
Mic dejun. Parasim zona sudica a insulei si ne indreptam catre nord. In drum vizitam fostul templu regal Taman Ayun din Mengwi inconjurat de un lac cu nuferi. Pornim pe un drum cu orezarii, panorame superbe asupra vailor, peisaje pitoresti. Vizitam apoi templul Ulun Danu construit pe malul lacului Beratan, dedicat zeului fertilitatii. Dupa amiaza ajungem in Lovina si vom avea timp liber la dispozitie. Cazare hotel The Lovina 4* (sau similar). 
 
Ziua 12 (12.11.2018): BALI CANDIDASA
Mic dejun. Plecam catre zona Candidasa, una dintre cele mai linistite statiuni ale insulei Bali, o zona perfecta pentru relaxare. Vizitam in drum templul Beji din Sangsit, un templu care atunci cand a fost construit a fost conectat la sistemul de irigatii al campurilor de orez. Templul este plin de sculpturi tipic balineze. Continuam cu satul de munte Kintamani ce are o vedere minunata asupra vulcanului Munte Batur si asupra lacului ce il inconjoara, templul Besakih, cel mai mare complex de temple localizat pe muntele Agung. Dupa amiaza ajungem in Candidasa. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).
 
Ziua 13 (13.11.2018): BALI UBUD
Mic dejun. Astazi vom pleca catre zona Ubud si vom vizita satul Tenganan. Locuitorii acestui sat, denumiti Bali Aga, inca traiesc dupa obiceiurile stravechi. Populatia Bali Aga este cea mai veche din Bali, fiind aici inca inainte de venirea populatiei hinduse. Traditiile lor s-au împletit cu cele hinduse de-a lungul timpului. Se viziteaza palatul Tirta Gangga, construit in 1946 de regele Karangasem-ului. O oprire se poate face si la templul Goa Lawah (pestera liliecilor) si pe plaja Candi Dasa. Dupa amiaza timp liber.  Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).
 
Ziua 14 (14.11.2018): BALI
Mic dejun. Plecam catre zona de sud a insulei dar pana atunci vizitam Goa Gajah (pestera elefantului) un templu construit in secolul XI, urmeaza Tampaksiring care gazduieste unul dintre cele mai mari temple din Bali. Spre deosebire de multe alte temple, aici, balinezii vin sa se purifice, spalandu-se intr-unul din bazinele sacre din complex. Vom ajunge in zona de sud a insulei unde ne vom putea bucura de plaja. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).
 
Ziua 15 (15.11.2018): BALI
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala. Propunerea noastra este rafting pe raul Ayung, o experienta unica pentru toate varstele in cadrul careia veti putea admira flora si fauna uimitoare, dar si numeroase cascade. Aventura se va incheia un zona Ubud cu o masa de pranz delicioasa si o bautura rece. Retur la hotel. Cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). 
 
Ziua 16 (16.11.2018): BALI
Mic dejun. Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Pentru a doua parte a zilei va propunem o alta excursie optionala catre punctul cel mai sudic al insulei unde se afla templul Uluwatu. La apusul soarelui avem posibilitatea de a admira dansul Kekak, apoi vom servi cina cu peste si fructe de mare pe plaja Jimbaran. Ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).
 
Ziua 17 (17.11.2018): BALI - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme transfer la aeroport. Plecare din Bali Denpasar  la ora 09:35 sosire in Doha la 15:00. Vom pleca din Doha la 16:00 si ajungem in Bucuresti la ora locala 20:15.
 
 
 
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – Jakarta si Bali – Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS, via Doha;
15 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 1 noapte Jakarta, 2 nopti Bandung, 5 nopti Yogyakarta,  4 nopti Bali sud, 1 noapte Bali Lovina, 2 nopti Bali Candidasa;
transport cu avionul zbor intern Yogyakarta – Denpasar Bali;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
transport cu autocarul conform intinerariu;
transport cu trenul Bandung – Yogyakarta;
vizitele mentionate in program: turul orasului Jakarta, Gradina Botanica Bogor, vulcanul Tangkuban Perahu, centrul traditional Saung Angklung, Palatul Sultanului, Taman Sari, Prambanan, tempele de pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh, zona Kotagede cu muzeul Sonobudoyo si templul Ratu Boko, centrul Borobudur, spectacol de dansuri Ramayana, turul insulei Bali cu principalele obiective;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering in timpul zborului (pot suferi modificari);
 
 
NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile (se practica in Asia): 50 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei la fata locului;
taxa de  viza (viza pentru Indonezia se obtine si se plateste pe aeroport);
asigurarea medicala si storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice).
 

 Comanda

Indonezia- Spiritualitatea Insulei Java, misterul Insulei Bali/ 17 zile

Jakarta – Bandung – Yogyakarta – Prambanan – Borobudur – Bali

 

PRET/persoana: 2350 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
 
Plecare: 01.11.2018  
 
 
 
PROGRAMUL CIRCUITULUI
 
Ziua 1 (01.11.2018): BUCURESTI – DOHA – JAKARTA
Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00, pentru imbarcare cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Jakarta, cu schimbarea cursei la Doha.
 
Ziua 2 (02.11.2018): JAKARTA
Sosire in Jakarta la ora locala 07:35. Capitala Indoneziei are peste 10 milioane de locuitori, este dinamica zi si noapte, de la zgarie-nori pana la stilul vechi olandez iar arhitectura ofera peisaje interesante. Este situata in nord vestul Insulei Java, la varsarea Fluviului Liwung in Golful Jakarta este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial si cultural al tarii. Fondat intre 1619 - 1621 cu numele de Batavia de catre olandezi, orasul a capatat actualul nume in 1949 la 4 ani dupa proclamarea independentei, devenind si capitala a tarii.  Dupa sosirea la aeroport vom merge catre Sunda Kelapa (in Jakarta de Nord) - port si piata de peste. Acest port a fost un punct comercial intre portughezi si Regatul Hindu Pajajaran la inceputul secolului XVI. 
Cea mai frumoasa parte a capitalei Indoneziei este fara indoiala Kota Tua, Orasul Vechi sau mai bine zis vechea Batavia. Aici si-au stabilit colonistii olandezi baza de operațiuni din care isi conduceau colonia. Din acest motiv, in aceasta zona pot fi admirate numeroase cladiri coloniale olandeze, precum si impresionanta Piata Fatahillah, cu un edificiu care a funcționat in trecut ca primarie a orasului si sediu a Companiei Olandeze a Indiilor de Est, transformat in prezent in muzeu de istorie. Transfer la hotel Santika Premiere Jakarta 4* (sau similar).
 
Ziua 3 (03.11.2018): JAKARTA – BANDUNG (180 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Bandung. Pe drum vizitam Monumentul National, o emblema a acestei tari, fiind ridicat in memoria celor ce si-au pierdut viata in conflictele militare impotriva dominatiei colonistilor. Urmeaza Gradina Botanica Bogor, fondata in 1817, cu o colectie de peste 10.000 de specii diferite de plante tropicale. Gradina Botanica Bogor se afla langa Palatul Prezidential din centrul orasului Bogor, oras aflat pe Insula Java la circa 60 km sud de Jakarta. Vom continua drumul nostru catre Bandung. Este al treilea oras ca marime al Indoneziei. Zona Bandung este cunoscuta inca din perioada coloniala pentru intinsele sale plantatii de ceai, iar orasul atestat documentar inca din 1488 a fost renumit pentru locuintele particulare ale boerimei coloniale, restaurante, hoteluri, cafenele si magazine luxoase, fiind numit si Parisul Javei. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar). 
 
Ziua 4 (04.11.2018): BANDUNG
Mic dejun. Vom incepe turul de astazi cu vizitarea vulcanului Tangkuban Perahu, situat la nord de Bandung. Pe masura ce va apropiati de craterul acestui vulcan inalt de 2076 metri, veti simti norii de sulf care ies din gaurile din interiorul vulcanului. Vom putea vizita si izvoarele termale din satele apropiate. Continuam cu Saung Angklung, centru traditional al lemnului de bambus si ne vom bucura de un spectacol sustinut cu instrumente muzicale realizate manual din bambus. Ne vom intoarce in Bandung iar pe drum se pot observa plantatiile de ceai ce inconjoara orasul. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar). 
 
Ziua 5 (05.11.2018): BANDUNG – YOGYAKARTA 
Mic dejun. Dimineata vom merge catre gara din Bandung si vom merge cu trenul catre Yogyakarta. Ajungi in Yogyakarta vom avea transferul la hotel. Yogyakarta este capitala culturala a tarii si totodata cel mai vizitat loc din insula Java, cei mai mulți turiști venind aici in special pentru cele doua mari temple: Prambanan si Borobudur. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar). 
 
Ziua 6 (06.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam pentru a vizita Palatul Sultanului (Kraton), Taman Sari (Palatul de Apa) si magnificul templu hindu Prambanan. Palatul sultanului construit in secolul al XVII-lea este de fapt un complex vast de cladiri cu pavilioane de lux in care sultanul actual inca mai locuieste si este centrul vietii traditionale din Yogya. In fiecare zi la ora 11 dimineata se organizeaza in curtea palatului un mini-spectacol in care poti admira costumele si dansurile traditionale. Castelul de Apa Taman Sari a fost contruit la mijlocul secolului al XVIII-lea la comanda sultanului, avand scop dublu de fortareata si loc de odihna. Vom continua cu Templul Prambanna, templul hindus construit in secolul al IX-lea in cinstea lui Brahma, zeul creator, Vishnu, zeul suprem si Shiva, zeul distrugator. Situl, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, este cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei. Aici vei putea admira arhitectura clasica hindusa a templelor, caracterizata de acoperisurile proeminente si inaltimile impresionante la care ajung acestea. In centrul sitului veti putea vedea un templu de 47 m inaltime, care in trecut era inconjurat de alte 240 de temple de dimensiuni mai mici. Ne vom intoarce la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 7 (07.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam catre cele doua tempe erotice aflate pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh. Conform arheologilor acestea sunt ultimele temple hindu construite in Java, in perioada in care islamizarea a cuprins intreaga insula (dupa secolul al XV-lea). Vom merge apoi catre Piata Triwindu, unde vom gasi diverse obiecte de arta, antichitati, ceramica, bijuterii, diverse figurine care amintesc de zei. Cazare la hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 8 (08.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Ne vom deplasa in apropierea orasului, in zona Kotagede, unde vom gasi cele mai reusite obiecte de argint. Vizitam apoi muzeul Sonobudoyo unde vom gasi o colectie complexa de artefacte culturale precum ceramica din era neolitica, statui din bronz din secolele VIII – X, colectie de arme dar si de carti vechi ale culturii Java. Dupa amiaza ne indreptam catre templul Ratu Boko unde vom vedea si apusul (in functie de conditiile meteo). Ratu Boko este impartit in patru parti care contin porti, crematoriu, sala de audienţe, sala publict, pavilioane, altare în miniatura si chiar un bazin numit cartierul femeilor. Se pare ca, in epoca de inflorire de la Ratu Boko, hindusii şi budistii aborigeni traiau în toleranta imprumutand forme de manifestare spirituala unii de la altii. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 9 (09.11.2018): YOGYAKARTA
Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul si cel mai mare templu budist – Borobudur, construit in forma de stup. A fost propus de mai multe ori ca una dintre minunile lumii fiind inclus in patrimoniul Unesco.  A fost construit in secolul al IX-lea deasupra dealului ca o piramida in trepte, din mai mult de 2 milioane de roci de andezit. Mii de reliefuri sculptate si 504 statui ale lui Buddha impodobesc cele 3 lumi de la Borobudur: lumea dorintelor (locul unde oamenii sunt legati de dorinte lumesti), lumea formelor si lumea celor fara forma, si nirvana, sfera unde se atinge perfectiunea. Numele de Borobudur vine de la Vihara Buddha Uhr, care inseamna Manastirea budista de pe deal, in limba sanscrita. Templul a fost construit intre anii 750 – 842, cu 300 de ani inainte de constructia Angkor Wat. Dupa zece secole in care a fost neglijat si supus capriciilor naturii, a fost redescoperit in 1815, ingropat sub cenusa vulcanica. BudiStii din India, Cambodgia, Tibet Si China vin aici pentru meditatie si iluminare. 
Mult mai interesanta este filosofia in care Borobudur a fost construit. Astrologilor curtii li s-a ordonat sa afle de indata care era locul din marele regat unde Soarele-barbat se impreuna cu Pamantul-femeie. S-au facut numeroase calcule, s-a cercetat horoscopul, s-au urmat cele mai nebatatorite cai, pana cand, intr-un final, lucrurile s-au clarificat: evenimentul divin se petrecea pe un deal ce semana cu un templu din centrul insulei Java. In cele din urma, cam pe la jumatatea secolului al VIII-lea, s-a gasit locul perfect pentru construirea unei replici a muntelui mitologic Meru, in jurul caruia, potrivit hindusilor, intreaga lume se invartea. Crezut ca fiind un „kumagar” — adica structura acoperita — si servind drept casa lui Buddha Sakyamuni in timp ce se afla in pantecele mamei sale, templul Borobudur sugereaza puterea cosmica infinita a lui Buddha. Planul acestei magnifice si deopotriva mistice structuri a fost proiectat in jurul unei axe centrale denumita axis mundi, adica centrul universului, de unde si simbolistica templului. Seara vom participa la spectacolul de dansuri Ramayana. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).
 
Ziua 10 (10.11.2018): YOGYAKARTA - BALI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa interna de la Yogyakarta – Denpasar Bali. Transfer si cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). Denumita «Insula Zeilor» sau «Dimineata lumii», insula Bali este destinatia turistica numarul unu a Indoneziei. Apele linistite ale Oceanului Indian, bungalow-urile de pe plajele largi, coastele accidentate, orezariile in terase, dansatoarele exotice, templele si cultura traditionala au facut din Bali una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din intreaga lume. Plajele din Bali se impart in doua: cele din sud (cu nisip alb) si cele din nord, cu nisip negru, de provenienta vulcanica. Peste tot insa veti descoperi peisaje spectaculoase si apa curata, excelenta pentru inot. Intre flux si reflux nivelul apei se schimba considerabil.
 
Ziua 11 (11.11.2018): BALI LOVINA
Mic dejun. Parasim zona sudica a insulei si ne indreptam catre nord. In drum vizitam fostul templu regal Taman Ayun din Mengwi inconjurat de un lac cu nuferi. Pornim pe un drum cu orezarii, panorame superbe asupra vailor, peisaje pitoresti. Vizitam apoi templul Ulun Danu construit pe malul lacului Beratan, dedicat zeului fertilitatii. Dupa amiaza ajungem in Lovina si vom avea timp liber la dispozitie. Cazare hotel The Lovina 4* (sau similar). 
 
Ziua 12 (12.11.2018): BALI CANDIDASA
Mic dejun. Plecam catre zona Candidasa, una dintre cele mai linistite statiuni ale insulei Bali, o zona perfecta pentru relaxare. Vizitam in drum templul Beji din Sangsit, un templu care atunci cand a fost construit a fost conectat la sistemul de irigatii al campurilor de orez. Templul este plin de sculpturi tipic balineze. Continuam cu satul de munte Kintamani ce are o vedere minunata asupra vulcanului Munte Batur si asupra lacului ce il inconjoara, templul Besakih, cel mai mare complex de temple localizat pe muntele Agung. Dupa amiaza ajungem in Candidasa. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).
 
Ziua 13 (13.11.2018): BALI UBUD
Mic dejun. Astazi vom pleca catre zona Ubud si vom vizita satul Tenganan. Locuitorii acestui sat, denumiti Bali Aga, inca traiesc dupa obiceiurile stravechi. Populatia Bali Aga este cea mai veche din Bali, fiind aici inca inainte de venirea populatiei hinduse. Traditiile lor s-au împletit cu cele hinduse de-a lungul timpului. Se viziteaza palatul Tirta Gangga, construit in 1946 de regele Karangasem-ului. O oprire se poate face si la templul Goa Lawah (pestera liliecilor) si pe plaja Candi Dasa. Dupa amiaza timp liber.  Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).
 
Ziua 14 (14.11.2018): BALI
Mic dejun. Plecam catre zona de sud a insulei dar pana atunci vizitam Goa Gajah (pestera elefantului) un templu construit in secolul XI, urmeaza Tampaksiring care gazduieste unul dintre cele mai mari temple din Bali. Spre deosebire de multe alte temple, aici, balinezii vin sa se purifice, spalandu-se intr-unul din bazinele sacre din complex. Vom ajunge in zona de sud a insulei unde ne vom putea bucura de plaja. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).
 
Ziua 15 (15.11.2018): BALI
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala. Propunerea noastra este rafting pe raul Ayung, o experienta unica pentru toate varstele in cadrul careia veti putea admira flora si fauna uimitoare, dar si numeroase cascade. Aventura se va incheia un zona Ubud cu o masa de pranz delicioasa si o bautura rece. Retur la hotel. Cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). 
 
Ziua 16 (16.11.2018): BALI
Mic dejun. Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Pentru a doua parte a zilei va propunem o alta excursie optionala catre punctul cel mai sudic al insulei unde se afla templul Uluwatu. La apusul soarelui avem posibilitatea de a admira dansul Kekak, apoi vom servi cina cu peste si fructe de mare pe plaja Jimbaran. Ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).
 
Ziua 17 (17.11.2018): BALI - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme transfer la aeroport. Plecare din Bali Denpasar  la ora 09:35 sosire in Doha la 15:00. Vom pleca din Doha la 16:00 si ajungem in Bucuresti la ora locala 20:15.
 
 
 
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – Jakarta si Bali – Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS, via Doha;
15 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 1 noapte Jakarta, 2 nopti Bandung, 5 nopti Yogyakarta,  4 nopti Bali sud, 1 noapte Bali Lovina, 2 nopti Bali Candidasa;
transport cu avionul zbor intern Yogyakarta – Denpasar Bali;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
transport cu autocarul conform intinerariu;
transport cu trenul Bandung – Yogyakarta;
vizitele mentionate in program: turul orasului Jakarta, Gradina Botanica Bogor, vulcanul Tangkuban Perahu, centrul traditional Saung Angklung, Palatul Sultanului, Taman Sari, Prambanan, tempele de pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh, zona Kotagede cu muzeul Sonobudoyo si templul Ratu Boko, centrul Borobudur, spectacol de dansuri Ramayana, turul insulei Bali cu principalele obiective;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering in timpul zborului (pot suferi modificari);
 
 
NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile (se practica in Asia): 50 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei la fata locului;
taxa de  viza (viza pentru Indonezia se obtine si se plateste pe aeroport);
asigurarea medicala si storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice).
 

 

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:AMA TRAVEL © 2019 - Toate drepturile rezervate - Creare site | Inventiv Web Designs