Bine Ati venit pe site-ul Ama Travel !
Iordania- Circuit Paste/ 9 zile

Iordania- Circuit Paste/ 9 zile

Tara Iordania
Cod produs: PIOR- Paste Iordania
Pret de la: 1.025 €

Amman – Madaba – Mt Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Betania – Marea Moarta

 

 

Perioada: 03.04 – 11.04.2018

PRET/persoana: 1025 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 250 EURO / persoana

 

PROGRAM

 

Ziua 1 (03.04): BUCURESTI – AMMAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pe data de 3 aprilie la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Amman. Decolare la ora 00:30 (noaptea de 03/04.04)si aterizare la ora 03:10 in Amman. Transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman.

 

Ziua 2 (04.04): AMMAN – MADABA – MT. NEBO – PETRA

Mic dejun. Dimineata vom vizita Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Situata pe cel mai inalt deal din Amman se afla citadela care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla teatrul roman cu 6000 de locuri. Dupa ce vizitam citadela, vom avea timp liber pentru o plimbare prin souq (piata traditionala). Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Amra Palace 3* sau similar.

Ziua 3 (05.04): PETRA – ORASUL DE PIATRA, PATRIMONIU UNESCO

Mic dejun. Vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras uimitor, una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta si-a atins apogeul in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din oras: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Intoarcere la hotel in Petra, cina si cazare.

Ziua 4 (06.04): LITTLE PETRA – WADI RUM. O NOAPTE IN DESERT

Mic dejun. Dimineata vizitam Little Petra, un sit arheologic situat la nord de Petra, unde se afla vestigiile unei asezari nabateene mai mici, dupa care ne indreptam spre desertul Wadi Rum sau Valea Lunii. Aici vom face un tur cu jeepul de aprox doua ore, in cadrul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. Vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. Vom vizita un trib de beduini, locuitori ai acestui desert, si vom fi serviti cu ceai si cafea. In aceasta noapte vom dormi intr-o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Tabara se numeste Sun City Camp si ne ofera toate facilitatile si confortul unui hotel. In aceasta seara vom participa la o cina traditionala numita “zarb”. Mancarea se prepara intr-un mod traditional specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce in pamant, cu foc dededubt si deasupra. Aceasta cina cu mancarea delicioasa, insotita de cafea, ceai si cantece traditionale la lumina focului de tabara este e o experienta speciala.

 

Ziua 5 (07.04): WADI RUM – AQABA

Cei care doresc sa se trezeasca foarte devreme si sa vada rasaritul soarelui intr-un fel aparte, pot participa la urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (sub rezerva conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, ne indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba si cazare la hotel Aqaba City Tower 4* sau similar. Cina la hotel.

 

Ziua 6 (08.04): AQABA, MAREA ROSIE

Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Cina la hotel.

Ziua 7 (09.04): AQABA – BETANIA – MAREA MOARTA

Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Ne vom opri mai intai la Betania, loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. Dupa vizita la Betania, ne vom caza la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar. Cina la hotel.

 

Ziua 8 (10.04): MAREA MOARTA

Mic dejun. Vom petrece aceasta zi langa tarmul Marii Moarte, locul de pe pamanant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor pe suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Cina la hotel. Cazare pana la miezul noptii.

Ziua 9 (11.04): MAREA MOARTA – AMMAN – BUCURESTI

Dupa miezul noptii (noaptea de 10/ 11.04), transfer la aeroportul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:40.

 

SERVICII INCLUSE:
 
transport cu avionul Bucuresti – Amman si retur, compania TAROM;
 
8 nopti cazare cu mic dejun in camera standard, astfel: 1 noapte in Amman la hotel 4*, 2 nopti in Petra la hotel 3*, 1 noapte la tabara in desertul Wadi Rum, 2 nopti in Aqaba la hotel 4*, 2 nopti la Marea Moarta la hotel 5* (ultima noapte de cazare va fi petrecuta partial la hotel, doar pana la miezul noptii);
 
6 cine la hoteluri conform programului;
 
o seara speciala in desert cu cina zarb si muzica traditionala beduina;
 
transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 
vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Mt. Nebo, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Betania, Marea Moarta;
 
ghid local;
 
insotitor roman de grup;
 
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);
 
 
NU SUNT INCLUSE:
 
excursiile optionale (camel ride la rasaritul de soare in desert, zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba);
 
alte mese decat cele mentionate in program;
 
bauturile la mese;
 
asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
 
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 40 USD/ persoana);
 
 
 Comanda

Iordania- Circuit Paste/ 9 zile

Amman – Madaba – Mt Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Betania – Marea Moarta

 

 

Perioada: 03.04 – 11.04.2018

PRET/persoana: 1025 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 250 EURO / persoana

 

PROGRAM

 

Ziua 1 (03.04): BUCURESTI – AMMAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pe data de 3 aprilie la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Amman. Decolare la ora 00:30 (noaptea de 03/04.04)si aterizare la ora 03:10 in Amman. Transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman.

 

Ziua 2 (04.04): AMMAN – MADABA – MT. NEBO – PETRA

Mic dejun. Dimineata vom vizita Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Situata pe cel mai inalt deal din Amman se afla citadela care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla teatrul roman cu 6000 de locuri. Dupa ce vizitam citadela, vom avea timp liber pentru o plimbare prin souq (piata traditionala). Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Amra Palace 3* sau similar.

Ziua 3 (05.04): PETRA – ORASUL DE PIATRA, PATRIMONIU UNESCO

Mic dejun. Vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras uimitor, una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta si-a atins apogeul in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din oras: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Intoarcere la hotel in Petra, cina si cazare.

Ziua 4 (06.04): LITTLE PETRA – WADI RUM. O NOAPTE IN DESERT

Mic dejun. Dimineata vizitam Little Petra, un sit arheologic situat la nord de Petra, unde se afla vestigiile unei asezari nabateene mai mici, dupa care ne indreptam spre desertul Wadi Rum sau Valea Lunii. Aici vom face un tur cu jeepul de aprox doua ore, in cadrul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. Vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. Vom vizita un trib de beduini, locuitori ai acestui desert, si vom fi serviti cu ceai si cafea. In aceasta noapte vom dormi intr-o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Tabara se numeste Sun City Camp si ne ofera toate facilitatile si confortul unui hotel. In aceasta seara vom participa la o cina traditionala numita “zarb”. Mancarea se prepara intr-un mod traditional specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce in pamant, cu foc dededubt si deasupra. Aceasta cina cu mancarea delicioasa, insotita de cafea, ceai si cantece traditionale la lumina focului de tabara este e o experienta speciala.

 

Ziua 5 (07.04): WADI RUM – AQABA

Cei care doresc sa se trezeasca foarte devreme si sa vada rasaritul soarelui intr-un fel aparte, pot participa la urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (sub rezerva conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, ne indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba si cazare la hotel Aqaba City Tower 4* sau similar. Cina la hotel.

 

Ziua 6 (08.04): AQABA, MAREA ROSIE

Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Cina la hotel.

Ziua 7 (09.04): AQABA – BETANIA – MAREA MOARTA

Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Ne vom opri mai intai la Betania, loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. Dupa vizita la Betania, ne vom caza la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar. Cina la hotel.

 

Ziua 8 (10.04): MAREA MOARTA

Mic dejun. Vom petrece aceasta zi langa tarmul Marii Moarte, locul de pe pamanant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor pe suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Cina la hotel. Cazare pana la miezul noptii.

Ziua 9 (11.04): MAREA MOARTA – AMMAN – BUCURESTI

Dupa miezul noptii (noaptea de 10/ 11.04), transfer la aeroportul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:40.

 

SERVICII INCLUSE:
 
transport cu avionul Bucuresti – Amman si retur, compania TAROM;
 
8 nopti cazare cu mic dejun in camera standard, astfel: 1 noapte in Amman la hotel 4*, 2 nopti in Petra la hotel 3*, 1 noapte la tabara in desertul Wadi Rum, 2 nopti in Aqaba la hotel 4*, 2 nopti la Marea Moarta la hotel 5* (ultima noapte de cazare va fi petrecuta partial la hotel, doar pana la miezul noptii);
 
6 cine la hoteluri conform programului;
 
o seara speciala in desert cu cina zarb si muzica traditionala beduina;
 
transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 
vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Mt. Nebo, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Betania, Marea Moarta;
 
ghid local;
 
insotitor roman de grup;
 
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);
 
 
NU SUNT INCLUSE:
 
excursiile optionale (camel ride la rasaritul de soare in desert, zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba);
 
alte mese decat cele mentionate in program;
 
bauturile la mese;
 
asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
 
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 40 USD/ persoana);
 
 
 

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:AMA TRAVEL © 2018 - Toate drepturile rezervate - Creare site | Inventiv Web Designs